Arta contemporană din farfurie


Artist din tot sufletul, cu o licenţă şi un master în pictură, dar și cu o legătură magică cu ceramica, Victoria Cojocariu, aduce arta contemporană în bucătăria de acasă, datorită faptului că abordează acest domeniu din perspectiva artistică, şi mai puțin din cea a meşteşugului tradiţional.


Creațiile Victoria Finală, aduc o notă vibrantă prin cromatica contemporană, asimetria formelor, care este departe de cuminţenia produselor tradiționale, combinaţiile de culori sunt la fel de îndrăzneţe şi neaşteptate ca o aromă nouă pe care o regăseşti în farfuria ta de acasă, când îmbini noi ingrediente.Începutul unei victorii din ceramică


Primul produs creat de Victoria a fost un ghiveci pentru flori și era acel ceva ce ce își dorea foarte mult pentru ea, fiind pasionată de colecționarea plantelor de interior. Astfel, a început drumul inițial care a mers în direcția creării de veselă și artă ceramică. Ceramica este cea mai mare pasiune a ei, iar din 2017, de când a creat primul obiect, a descoperit cât de mult îndrăgește acest domeniu și până astăzi nu s-a oprit din a-i explora posibilitățile. Experimentează mereu cu noi forme, culori și texturi, ceramica fiind mijlocul prin care poate aduce arta în viața de zi cu zi, în casele tuturor.


Numele, Victoria Finală, a fost ales de Victoria pentru că este memorabil, dar şi pentru că are o valoare sentimentală pentru ea. Este un nume de alint pe care i l-a dat soţul său când s-au cunoscut şi îl consideră un nume care îi poară noroc. Visul ei este ca Victoria Finală să fie o victorie totală a lucrului artizanal, creat cu migală în faţa celui de serie.


Obiectele Victoria Finală din ceramică au ceva viu care trezesc bucurie, aduc culoare și o energie pozitivă. Prin folosirea lor, oamenii aduc arta mai aproape de ei, în activitățile zilnice, cum ar fi cafeaua de dimineață, cina în familie sau chiar mici gustări care devin momente de plăcere, experiențe senzoriale, îmbinând arta gastronomică cu arta din ceramică. „În aceste produse se vede, se simte plăcerea și pasiunea cu care Victoria îl creează, dar și stilul său artistic, care aduc produselor o unicitate aparte. Este o combinație între expresia personalității sale de artist și dedicarea cu care lucrează la fiecare obiect în parte.


Inspirația pentru noi produse se regăsește în natură și artă. Tot ce o inspiră pe Victoria se traduce foarte repede într-un obiect nou sau într-o culoare nouă. Experimentează mult și este nerăbdătoare să-și exploreze creativitatea, fiind pentru ea o energie puternică interioară care cere expresie, care este entuziasmul unei idei noi care dorește să prindă viață.Musette Home & Victoria Finala together at Home!


Produse din ceramică create artizanal


Victoria Finala, brandul de ceramică de atelier care își dorește să aduca arta în viața de zi cu zi, creând obiecte ceramice funcționale de înaltă calitate, folosind tehnici și glazuri experimentale, noi și unice, inspirate din culorile și texturile naturii, vibrante și surprinzătoare, creează manual toate produsele, cu răbdare și imaginație.


În ceramică lucrurile au nevoie de timp. La început se creionează ideea, apoi se fac câteva încercări din care apar variantele de obiect, ce așteaptă să se usuce lent și să fie arse la cuptorul ceramic de două ori. Doar peste două săptămâni se poate vedea ce a ieșit, și atunci se decide noua colecție sau introducerea produsului în colecție. Colecțiile Victoria Finală nu sunt bine definite, sunt fluide, se schimbă din mers, acest lucru și pentru că Victoria iubește să lase loc pentru imprevizibil.


Produsele Victoria Finală trezesc în oameni bucuria de a alege din culori, forme, texturi, ca o joacă. Mulți oameni se simt ca niște copii în magazinul cu dulciuri. Iar pentru Victoria, fiecare produs nou este mereu produsul ei preferat, ceea ce îi alimentează constant dorința de a crea produse noi.


Pentru voi, cei care vă doriți culoare, texturi și forme spectaculoase, puteți cumpăra produsele Victoria Finală din magazinul online, iar dacă vă doriți produse personalizate, visul vostru poate deveni realitate pentru că Victoria preia și multe din ideile voastre și le transpune în produse pentru voi.


Creează gust prin forme, culori și texturi îndrăznețe, cu Victoria Finală!