Despre Kube Musette si Musette Compendium

 

Cu siguranţă ai văzut pe pagina noastră de Facebook cel puţin o postare despre Kube Musette, ori ai auzit pe cineva povestind despre locul ăla de pe Calea Victoriei, care, în fiecare săptămână atrage atenţia trecătorilor.

Cine, ce, cum şi de ceAstăzi elucidăm enigma.

La o primă vedere, Kube Musette pare să fie o galerie de artă, însă nu este una. Este un spaţiu închiriat de Musette, odată cu înfiinţarea magazinului de pe Calea Victoriei 114, care a ajuns să găzduiască expoziţiile a zeci de artişti contemporani.

Poate este surprinzător pentru public să descopere că o companie care produce încălţăminte şi accesorii de lux este implicată cultural şi sponsorizează un astfel de proiect. Cristina Bâtlan (fondator Musette) şi-a dorit să sprijine şi să încurajeze artiştii contemporani, să le ofere un loc în care să se manifeste, să se exprime, dar mai ales, să fie văzuţi. Aşa a apărut acest proiect. Este un alt mod prin care Musette contribuie în societate şi ne bucură că acest loc a stârnit interes şi că este un cadru deosebit în peisajul bucureştean.

Spaţiul are un aer uşor underground dat de pereţii de cărămidă acoperiţi doar de lavabil alb. Motivul pentru care nu a fost amenajat într-un mod anume, este că ne-am dorit ca acest loc să aparţină tuturor, decorul să nu constrângă artistul, ci să faciliteze un transfer de personalitate între spaţiu şi artist/expoziţie. Orice artist expune în Kube are dreptul să amenajeze, chiar să modifice spaţiul după bunul lui plac, atâta vreme cât la ieşire, totul este adus la forma iniţială.

 La finalul lunii noiembrie, Kube Musette a prezentat albumul Musette Compendium

 

Cu greu poţi cuprinde esenţa unui brand în cuvinte, însă o imagine face cât o mie, mai ales dacă de fiecare dată când o priveşti îţi spune lucruri noi.

“Cristina Bâtlan a observat lucrările noastre, expuse în diferite contexte si ne-a propus acest proiect.” spune Marian Pălie, stilist şi parte a duo-ului creativ care a făcut posibilă existenţa acestei lucrări. Aşa a prins contur acest album. 

Rezultatul unui an de lucru, “Compendium” coordonat de Marian Pălie și Emilian Ciobanu reconstruieşte istoricul Musette, într-un mod aparte. Albumul “Compendium” a avut la bază o arhivă de imagini, creată de la începutul companiei. 
Capitolele reprezintă noi perspective în jurul colecţiilor Musette: “Am optat pentru o structură internă destul de simplă. Capitolele te poartă într-un labirint vizual, de forme şi structuri. Rolul nostru a fost de a organiza, reinterpreta, cola şi curatoria, printr-un limbaj propriu şi comun, momentele frumoase care au marcat istoria Musette. Am încercat să înţelegem materialele pe care le aveam în faţă şi să găsim tehnica perfectă care să pună în evidenţă imaginile şi mesajul lor. Am ajuns să descoperim tehnici şi soluţii din ce în ce mai diverse în aşa fel încât, călătoria prin acest obiect să fie mereu atractivă. Cele mai multe dintre lucrări s-au creat în mod digital dar au fost şi capitole care s-au realizat analog.”

Albumul va fi expus în fiecare magazin Musette, începând cu anul 2017.

Curator expoziţie: Irina Tăpălagă
Coordonatori Musette Compendium: Marian Pălie şi Emilian Ciobanu
DTP expoziţie: Sebastian Guraliuc

P.S. Dacă eşti interest să ai propria ta expoziţie pe Calea Victoriei, aşteptăm mesajul tău pe pagina de facebook Kube Musette.