Povești țesute cu dor de România


Made With Love Romania a început din dorința de a scoate la lumină covoarele tradiționale românești, de o frumusețe extraordinară, a căror tehnica de țesere este în patrimoniul UNESCO, și de a le readuce în contemporan, reintegrându-le în decorul modern.


Alina Mitrică, a început cu covoarele din zona în care s-a născut, Oltenia, apoi a continuat să strângă covoare din întreaga țară, să le recondiționeze și să le integreze în contemporan.


Covoare autentice, lucrate manual în România


Fiind lucrate manual din lână, cu modele specifice zonei de proveniență, reprezintă un element de autenticitate românesc în spațiul de acasă, dar și o poveste, un simbol al zonei din care covorul țesut provine. Lâna și modalitatea de țesere îi conferă durabilitate, iar culorile și modelele inedite, au farmecul și puterea de a individualiza decorul în care este integrat.


Covoarele Made With Love Romania, create cu un strop de iubire, sunt produse unicat, lucrate manual, o parte dintre ele de o vechime considerabilă, acest aspect conferindu-le și mai multă valoare. Este un meșteșug pe cale de dispariție la noi în țară, iar produsele sunt valoroase prin însăși vechimea și unicitatea lor.


Inspirația vine mereu din meleagurile țării noastre, unde descoperim mereu noi modele, culori și simboluri, mereu surpinzătoare, de aici și colecțiile care apar. Primul început a fost cu Oltenia, apoi a pășit către Maramureș, a încântat-o Banatul, apoi a poposit puțin în Bucovina. încetul cu încetul, se completeaza harta României cu noi colecții de covoare și carpete, reflectând spiritul și frumusețea zonei și iscusința celor care le-au țesut.


Alina găsește inspirațe și soluții creative acolo unde totul pare închis, prăfuit, pentru ea fiind o provocare la creativitate continuă, prin care să-și lase amprenta.Musette Home & With Love Romania together at Home!Emoția țesută-n lână


Multă emoție, povești cu semnificații sunt aduse în casele oamenilor care îmbrățișează covoarele țesute cu multă dragoste pentru fiecare meleag pitoresc. Sunt primite mesaje extraordinare din toată lumea, atât de la români care locuiesc peste hotare și au nostalgia țării natale, cât și de la străini, care le apreciază nespus.


Pasiunea Alinei este de a descoperi covoare vechi românesti, lucrate manual, pentru a le aduce în casele oamenilor. Celor care au un asemenea covor le sunt aduse idei de intregrare și amenajare, iar altora le oferă posibilitatea să își aleagă un covor autentic, încărcat de povești și semnificații.


S-a întrebat adesea prin ce se deosebește o sufragerie în Londra de una din Hong Kong sau din București, iar răspunsul a venit mereu cu sufletul vibrând de bucurie - prin elemente autentice, locale, care individualizează fiecare casă. Un covor autentic românesc îți poate aduce acest plus de autenticitate, tradiționalul nu este perimat, dimpotriva, își are locul aici, acum și în casa ta.


„Covoarele mele preferatele mele sunt cele țesute de bunicile mele, sunt parte din identitatea mea. Până la șapte ani am crescut la bunica maternă, învăluită de această poveste a țesutului de covoare, cu miros de lână și explozie de culoare. Modelele oltenești, atât chilimurile în gherghef, consacrate deja de ani de zile, cât și cele de dimensiuni mai mici, lucrate în războaiele orizontale, au o combinație armonioasă de culori și forme, floral cu geometric, păsari stilizate, peisaje din natura, dar și modele simple, atât de asemănatoare cu decorul urban, actual”, ne-a povestit Alina Mitrică.


Alina așteaptă mereu cu nerăbdare să primescă fotografii de la cei la care au ajuns covoarele, rămânând uimită de versatilitatea lor, de cât de bine se integrează și îmbogațesc spațiul în decoruri atât de diferite. Este o bucurie imensă sa vadă cât de mult sunt iubite și apreciate, că nu sunt doar obiecte, ci devin sunt povești în sine, adevarate opere de artă care prind viață atunci când sunt puse în evidență.


Pentru curioșii de povești țesute în lână care vor să aducă un strop de personalitate casei lor, covoarele Made With Love Romania pot fi găsite online pe site-ul madewithloveromania.ro, dar și pe multe platforme internaționale specializate.


Produsele sunt livrate atât în România, cât și internațional, în Europa, America, Asia și Australia.


Pune un strop de emoție țesută-n lână la tine acasă printr-un covor autentic românesc!