Utilitatea și frumusețea împreună


Porphyras... o gamă de porţelanuri fine, pictate exclusiv manual, care oferă bucurie privirii şi atingerii, altfel spus, un lux pe care îl avem în fiecare zi aproape de noi. Acest brand a fost creat din dorința de a readuce utilitatea și frumusețea împreună, pentru a ne bucura de mici momente speciale mereu.Creativitatea exprimată prin porțelan pictat manual


După o lungă experiență profesională în corporate, Alina Alecu, a decis să-i permiă creativității să ia o formă practică, încât să-și exprime partea artistică într-un mod util, plăcut celor din jur. A avut un prim moment de grație când a înțeles cât de mult și-ar dori să-și pună amprenta pe obiecte din porțelan, pe care le folosim cu toții zilnic. A doua revelație a avut-o în clipa în care, cu pensula și ceainicul în mână, în cadrul primului curs de pictură pe porțelan, a simțit magia momentului și a înțeles că acesta este viitorul ei drum.


Astăzi, la nouă ani distanță de când Alina alintă porțelanuri cu pensula, a lăsat în urma o amprentă de zeci de mii de obiecte Porphyras răspândite peste tot în lume.


Porphyras sunt obiecte practice din porțelan, decorate cu grijă, pasiune și multă creativitate - căni, cești, farfurii, platouri, ceainice, obiecte pe care le folosim în viața de zi cu zi. Creează obiecte prietenoase pe care îți dorești să le folosești zilnic, deoarece sunt frumoase, moderne și altfel, care amplifică senzația de acasă.


Imaginează-ți cum este când savurezi o cafea aromată dintr-o ceașcă colorată vesel! Ziua îți devine automat mai frumoasă, cu energie bună. Astfel, prin creațiile sale, Alina aduce în casele tuturor obiecte care transformă fiecare rutină dintr-o zi în momente speciale, pe care le savurăm adânc.


Toate creațiile sub amprenta Porphyras sunt diferite atât prin designul lor atipic, prin calitatea desăvârșită a porțelanului și, mai ales, prin versatilitate. De multe ori, îmbină clasicul cu modernul, noul cu vechiul, utilul cu plăcutul. Dar, cel mai personal aspect pe care îl au aceste obiecte, este o fărâmă de suflet din dragostea cu care sunt concepute și lucrate manual.


Pentru Alina, inspirația se regăsește în toată frumusețea lumii înconjuratoare, de unde preia picături și le transpune pe albeața porțelanului, dându-i un sens. Iubește să trăiască și să creeze frumos, iar acest aspect îl vedem prin colecțiile diverse pe care pictat de-a lungul timpului. În ultima perioadă, obiectele Porphyras au atras privirea oamenilor de peste hotare, și solicită multe obiecte cu motive tradiționale românești, de unde a rezultat și colecția Les Blouses Roumaines, care înfățișează straie populare, realizate într-o manieră originală și unică.


Bucuria zilnică printr-un obiect cotidian personalizat


Fiecare produs Porphyras își cere singur timpul de realizare, de multe ori vizualizeză cum va arăta produsul finit, dar uneori poate dura un timp până se critalizează întreg procesul de la idee la produs finit.


Reacțiile oamenilor transpun emoția pe care fiecare obiect Porphyras îl are și îl duce mai departe în casele fiecăruia, pentru că cele mai multe obiecte Porphyras sunt achiziționate pentru a fi oferite cadou, deoarece reprezintă darul ideal, personalizat și folosit cotidian. Porphyras oferă prin produsele sale un strop de bucurie zilnică, de care ne să aducem aminte în fiecare dimineață când sorbim cafeaua sau ceaiul din ceașca pictată manual, sau în fiecare seară când luăm cina cu întreaga familie din farfuriile pictate cu emoție și energie pozitivă.Musette Home & Porphyras together at Home!


„Am mai multe creații pe care le folosesc zilnic, dar preferata absolută este o cană pe care mi-am pictat pisica persană portocalie preferată. Câteodată, în cautare de inspirație, mă uit prin miile de fotografii și realizez ce lucrări frumoase mi-au ieșit din mâini, ceea ce mă face să mă simt extraordinar de norocoasă și recunoscătoare pentru că mi-am descoperit talentul”, ne-a povestit Alina.


În casele oamenilor, fiecare produs Porphyras își găsește un loc în rutina zilnică care o transformă clipe deosebite, care nu-ți dorești să se mai termine. Chiar și după nouă ani, Alina este emoționată de reacția oamenilor când văd produsele, dar la început nu-i venea să creadă, mai ales că prima oportunitate extraordinară de a concepe un cadou Porphyras a fost oferit ASR Principesei Margareta în călătoria Trenului Regal către Alba Iulia în 2012.


Dacă vrei să te bucuri zilnic de obiecte pictate manual, produsele Porphyras se pot comanda direct prin email sau telefonic. Alina Alecu te va ajuta să identifici emoția pe care vrei să o transmită obiectul tău cotidian, ulterior produsul va prinde viață fiind pictat manual. De asemenea, cadouri Porphyras pot fi procurate de la My Romanian Store, și de la Blouse Roumaine Shop, ambele din București.


Bucură-te în fiecare zi de o ceașcă pictată manual care îți încântă simțurile!