Misterul unei bijuterii contemporane


Contemporia, un brand de bijuterie creat din pasiune pentru artă și meșteșug de doi designeri - Ioana Streza și Alex Burlacu, încă din 2014. Bijuteriile Contemporia sunt create pentru a fi extensii ale personalității celui sau celei care alege să le poarte, nu doar elemente ce completează ținuta vestimentară. Sunt dedicate persoanelor deschise, lipsite de prejudecăți care îndrăgesc arta și privesc bijuteria ca pe un obiect în care creatorul a investit, în primul rând, suflet.


Începutul Contemporia


Proaspăt absolvență de facultate, Ioana simțea nevoia să se exprime creativ, iar când a descoperit cursurile de bijuterie contemporană nu am stat pe gânduri și s-a înscris imediat. Astfel, a învățat să lucreze cu metal și foc, să facă suduri, să șlefuiască și la sfârșit să țină în mâini obiectul pe care și l-a imaginat, ceea ce i s-a părut fantastic. Partenerul ei, Alex, a fost impresionat de rezultat așa că Ioana i-a oferit cadou, câteva luni mai târziu, un curs similar.


A urmat o perioadă foarte frumoasă, ca în viața oricărui creator - începutul cu experimente, descoperiri, entuziasm, provocări. Locuiau într-o cameră unde dormea și lucra, acolo era și biroul și bancul de lucru și butelia de gaz. Amândoi își ocupau tot timpul liber cu această pasiune descoperită, fiecare cu proiectul său. Și-au dat seama destul de repede că își doresc să continue cu aceasta, iar în 2014 și-au unit forțele și proiectele, sub forma Contemporia.
Musette Home & Contemporia together at Home!O extensie a personalității


Bijuteriile Contemporia reflectă stările și emoțiile Ioanei transpuse artistic în diverse metale, care, ulterior, devin o extensie a personalității fiecărei persoane.


Rămâne mereu atentă la ce se întâmplă atât în jur cât și în interiorul ei - muzică, emoții, natură, oraș, evenimente, oameni, stări. Din curiozitatea cu care analizează exteriorul și interiorul se nasc conexiunile noi, frânturi de idei care reprezintă începutul unei colecții sau al unei piese. Nu mă așează niciodată să citească o carte ca să-i vină o idee de bijuterie și crede că inspirația zboară cu cât ești mai îndârjit să o prinzi, dar vine spre tine când ești pur și simplu deschis și curios.


Consideră că fiecare brand creator se diferențiază în primul rând prin produsele pe care le imaginează și creează, în cazul lor modelele de bijuterii în sine sunt ambasadorii. Tot procesul de realizare al unei bijuterii Contemporia, de la faza de concept până la faza de execuție, se desfășoară în propriul lor atelier, ceea ce face ca fiecare piesă și fiecare colecție să fie unică.


Și-au propus să aducă domeniul bijuteriei contemporane, care poate fi considerat elitist, la limita dintre artă și design, mai aproape de public prin instrumente cu care acesta este familiarizat - magazin online prietenos, prezență constantă pe rețelele sociale, servicii rapide, astfel încât întreaga experiență a achiziționării unei bijuterii să fie plăcută. În acest fel au reușit să ajungă la oameni care considerau bijuteria contemporană inaccesibilă sau poate nici nu auziseră de ea.


De-a lungul celor opt ani de când sunt ancorați în domeniul bijuteriei contemporane, au observat cum oamenii au început să înțeleagă și să aprecizeze din ce în ce mai mult lucrurile neconvenționale.


Bijuteria contemporană se află la confluența dintre artă și design și ca orice produs care apelează la simțul estetic și la imginația privitorului are mereu parte de o apreciere subiectivă.


„Eu mă bucur cel mai tare când oamenii simt o conexiune aparte cu obiectele create de noi și ne împărtășesc cum piesa se potrivește cu povestea lor. Bijuteria își depășește atunci condiția de obiect decorativ și devine mediator de sentimente și experiențe. Obiectul meu preferat râmâne prima bijuterie pe care am făcut-o vreodată: un inel din argint cu o piatră neagră mare. Nu e nici pe departe perfect dar e suficient să mă uit din când în când la el ca să simt din nou toată bucuria și entuziasmul începutului de drum”, ne-a povestit Ioana.


Bijuteriile Contemporia sunt cel mai ușor de găsit si achiziționat în magazinul lor online - www.contemporia.ro. Au și showroom în București unde primesc vizite pe bază de programare, iar pentru această perioadă atipică sunt disponibili și pentru întâlniri de consiliere online.


Alege și tu o bijuterie Contemporia ca o extensie a personalității tale!