Minimalismul care prinde viață în ceramică


Frumusețea ceramicii se regăsește în fiecare obiect, fiind atât decorativ, cȃt şi util. Obiectele pe care Mădălina, creatoarea brandului, le creează au mereu și o componentă funcțională, la fel de importantă ca cea estetică. Se bucură când știe că sunt folosite în activități cotidiene, cum ar fi bucuria unei cafele de dimineață sau plăcerea unui bol cu supă caldă, iarna. Toate produsele DeCeramică sunt făcute să te bucuri de ele în spațiul intim, de acasă.


Variate şi realizate cu totul manual, obiectele DeCeramică sunt decorate cu pattern-uri compuse din linii şi geometrii repetitive, cu finisaje lucioase și mate. Dincolo de designul unui obiect, Mădălina pune foarte mare accent pe calitatea produsului, exprimată prin materialele pe care le folosește, de tehnica si experiența de lucru cu ceramica. DeCeramică înseamnă frumusețe și trăinicie! Își dorește ca oamenii care se întâlnesc cu obiectele pe care le creează să le simtă caldura, textura, sa se bucure de ele, și să simtă ca le pot folosi cu încredere.Sentimentul de apreciere care dă startul DeCeramică


Primul obiect creat, inainte de a concepe ca va urma un drum de antreprenor, a fost în 2013, cand Mădălina a realizat o serie de clopoței din porțelan decorați pentru sărbătorile de Crăciun. Entuziasmul cu care au fost primiți a determinat-o să își dorească să aibă propriul atelier de ceramică în care sa creeze și să experimenteze cât mai mult, astfel a apărut DeCeramică.


Totul era la început pe piața de obiecte de ceramică lucrate manual de mici ateliere, iar dezvoltarea brandului a decurs natural. Mădălina avea studii de specialitate în ceramică, încă din liceu, ulterior din facultatea de arte, și a trecut de partea antreprenorilor, de a învăța să se ocupe de toate aspectele pe care le implică o afacere.


Obiectele De Ceramică sunt variate şi realizate cu totul manual, decorate cu patternuri compuse din linii şi geometrii repetitive, cu finisaje lucioase și mate. Dincolo de designul unui obiect, Madălina pune foarte mare accent pe calitatea lui, dată de materialele pe care le folosește, de tehnica și experiența de lucru cu ceramica. Materialele, în special porțelan, dar și gresii colorate sunt nontoxice, reciclate și create în propriul ei atelier.


Toate obiectele pe care le creează sunt unicat sau realizate manual în serie mică. Drumul de la idee până la produsul final de care noi toți ne bucurăm, este presărat cu pasiune, dat și cu multă tehnică pentru a realiza schița, prototipul, matrița, prepararea materialelor, turnare, uscare, prima ardere, finisare, decorare, glazurare, ardere finală. Întreg procesul poate dura de la două la patru luni, în funcție de complexitatea obiectului, cee ace îl face și mai dorit, așteptat.
Musette Home & De Ceramică together at Home!


“Nu e usor sa aleg un obiect preferat, dar, daca trebuie sa aleg, acesta ar fi paharul Duo. Este paharul din care îmi beau cel mai des cafeaua. Ce îmi place cel mai mult este designul lui care îmi dă posibilitatea de a mă juca și combina culori, materiale (porțelan cu gresie), texturi și finisaje (mat și lucios) într-un singur obiect”, ne-a povestit Mădălina.


Este întotdeauna o mare bucurie și satisfacție ca un mic producător să vadă că produsele create chiar de el se regăsesc în casele oamenilor, că sunt folosite și îndrăgite.


Produsele DeCeramică pot fi găsite online, pe siteul deceramica.ro/deceramicastudio.com sau direct în atelier unde pot fi văzute, simțite, apreciate.


Oferă unei zile o altfel de aromă cafelei de dimineață – savureaz-o dintr-o ceașcă DeCeramică!