Défilé Musette SS17

 

Pe 15 septembrie 2016, Musette a prezentat la Viena Fashion Week o colecţie capsulă pentru sezonul Primăvară – Vară 2017. Am fost primiţi, ca de obicei, cu căldură şi mare interes atât pentru pantofii şi genţile noastre, dar şi pentru hainele create special pentru prezentare. 

 


 

Pe 23 noiembrie, la Bucureşti a avut loc avanpremiera colecţiei Musette SS2017, într-un cadru restrâns şi într-un spaţiu neconvenţional pentru o prezentare de modă – serele din incinta Facultăţii de Agronomie.

 

 

Omul fără graniţe este noua avangardă

 

În inima oraşului, “a breath of fresh air” cu arome tropicale - acesta este definiţia colecţiei Musette SS2017. Protagonistul pe care aceasta îl propune este omul modern, liber, fără prejudecăţi, fără culoare, fără statut social, care preia elemente din diverse culturi, ca o extensie a personalităţii sale. Zona de suprapunere a unui stil urban industrial cu elemente naturale, organice, se proiectează şi în ţinutele show-ului, prin materialele folosite – asocierea neobişnuită de nylon şi mătase, celuloza, bumbac, dar mai ales ale celor folosite pentru genţi şi încălţăminte – glitter, nylon, piele, bumbac, textil, satin. Mesajul colecţiei este unul de responsabilizare individuală în raport cu mentalitatea de consumator. “Am folosit materia primă până la epuizare – am confecţionat haine, apoi genţi, pantofi, şi cele mai mici accesorii” Cristina Bâtlan, Art Director şi fondator Musette.

 

 

Cu o grijă autentică pentru ceea ce se întâmplă în jurul nostru, am încercat mereu să integrăm comunitatea şi mediul în acţiunile noastre, transformând fără a distruge, folosind responsabil resursele din jurul nostru. Alegerea unui spaţiu de prezentare a venit firesc, în acord cu colecţia, ca o subliniere a definiţiei acesteia. Am simţit nevoia de a redefini contemporanul din manifestarile de fashion şi ne-am propus ca acest lucru să se întample în serele din incinta Facultăţii de Argonomie, din cadrul Universităţii de ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Bucureşti.
Pentru noi, aceast eveniment se doreşte a fi un laborator-manifest de inovaţie şi de neconvenţional. Provocarea a fost să preluăm un spaţiu neobişnuit, poate prea puţin cunoscut, chiar de cei din apropiere, si să permitem unei echipe tinere ca în doar câteva zile să îl transforme într-un punct de convergeţă a energiilor creative. Aşadar, panoul principal din zona de foto reprezintă proiectul studenţilor (Simona Ioana Ruţă, Cornel Băniţă, Adrian Cătălin, Cristina Toma, Cătălin Vlad, Georgiana Strat, Ecaterina Ailincăi, Daniel Cojocaru, Bianca Prisăcariu, Ioana Diaconu, Cătălin Maftei, Irina Costache, Florin Neţu, Alexandru Răuţă, Mircea Vasile) aflaţi în ultimul an la Facultatea de Horticultură Proiectul este special pentru acest eveniment, coordonaţi de către Lector Universitar Doctor Sorina Petra si Mădălina Lazar, artist florist. Oamenii sunt cei mai importanţi – Musette a înţeles acest lucru, promovăm lucrul în echipă şi ne mândrim cu o echipă foarte performantă.Acest eveniment este rezultatul muncii şi pasiunii fiecărui membru Musette, de-a lungul anilor, de aceea, la finalul prezentării de modă, alături de Cristina Bâtlan, au defilat o parte dintre angajaţii Musette (Alex Custură, Alexandra Cărăuşu, Elena Grigoruţă, Dana Ciobănoiu, Florentina Baltagi, Irina Costea, Andreea Călugăru, Vlad Viziteu, Stefan Carnaru, Cristina Niţă, Nicoleta Simpliceanu).

Haine: Wilhelmina Arz şi Cristina Bâtlan, cu sprijinul Depot 96

Muzică: mix urban, colaj muzical realizat de Mirona Iacob

Sunet şi lumini: Five’s

Hair: Echipa Geta Voinea

Make-up: Echipa ABA Academy (Alina Brăilescu)

Foto: Roald Aron, Mircea Neţea, Elena Eski

 Mulţumiri speciale Universităţii de ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Bucureşti!